joi, 30 iunie 2016

Ofera-mi un dans, draga mea mare

    Ofera-mi un dans, draga mea mare,
    Doar noi doi langa o plaja incalzita de soare,
    Ofera-mi un dans
    Sa pot uita de lumea ciudata.
 
    Ia-ma de mana, draga mea mare,
    Ofera-mi sansa sa plutesc intr-un vals,
    Un vals, sa plutesc catre soare
    Si sa uit usor de tot ce e fals.

    Ofera-mi un dans, draga mea mare
    Si du-ma usor catre un vis ireal,
    Un vals de iubire sub soare,
    Un ultim vals si am sa te las.



  



 

sâmbătă, 25 iunie 2016

Noi cu noi in pauza

       Ce ne rămâne de făcut atunci când ni se pare că totul în jurul nostru devine prea confuz și neclar? Ce putem să facem atunci când realitatea devine prea înăbușitoare? Doar...hai să luăm o pauză! Hai să respirăm, să ne deconectăm  de la tot ce ne înconjoară și să ne facem timp pentru noi! Să fim noi cu noi în pauză. Dacă o să fie un exercițiu ușor? Nu. O să fie un exercițiu extrem de dificil. De ce? Pentru că fugim. Fugim prea mult de intimitate. Fugim de intimitatea cu prietenii, apropiații, persoana iubită și...cel mai grav, fugim de intimitatea cu noi înșine. Ne este frică de intimitate. Ne este frică să fim doar noi în camera goală, sau poate nu, a conștiinței noastre. De ce? Pentru că dacă iți dorești, poți să minți o lume întreagă în legătură cu orice: gânduri, sentimente, temeri, dar niciodată, absolut niciodată nu poți să te minți pe tine. Poți poate doar să te amăgești, să  încerci să te convingi cu privire la anumite lucruri, dar nu să te minți. Tocmai de aceea, tu iți ești cel mai mare prieten, dar și cel mai mare dușman. Pauza...nu face nimic altceva decât să te pună fața în față pe tine cu...tine. Voi decideți despre ce să discutați și când sunteți cu adevărat pregătiți să fiți "intimi". Cert este că nu poți fugi și nu te poși minți la infinit pe tine. Așa că...ce ar fi să fim, chiar și pentru câteva minute, "noi cu noi în pauză”.








luni, 13 iunie 2016

Prietenia este cea mai frumoasa nebunie- Minion

         Astazi am sa vorbesc despre tine. Tu, cea pe care chiar nu m-as fi gandit ca o voi numi vreodata "prietena". Da, tu ciudato, chiar tu!
     Te priveam de dimineata, de pe geam, cum iti iei la revedere de la parintii tai. Ma uitam la expresia ta si intelegeam ca faceai iarasi lucrul ala care ma enerveaza atat de tare pe mine. Incercai sa pari ok, cand nu erai. Stiu ca mereu iti e greu cand te desparti de ai tai, dar aproape niciodata nu recunosti asta. Cert este ca te priveam si simteam.....putina tristete si putin mai multa.....mandrie. Ma gandeam la faptul ca desi de multe ori e greu, suntem aici, impreuna si ne indeplinim visul. Visul nostru. Iti vine sa crezi? Daca mi-ar fi spus cineva acum vreo 12 ani ca noi doua o sa fim prietene, probabil as fi izbucnit in ras si i-as fi zis ca e nebun, dar...viata e al naibii de ciudata si complicata.
     Ma enervai atat de tare. Poate nu chiar din clasa I, dar din a II-a, cu siguranta. Erai copilul stie tot, preferata invatatoarei. Iar eu? Eu eram "copilul problema" pe care, in majoritatea timpului, lumea il igonra. Intelegi, deci, cat de antipatica imi erai. Dar nu mi-am manifestat antipatia de la inceput. De fapt, cred ca ai inceput sa-mi displaci cu adevarat abia in generala. Chiar nu te suportam. Pentru mine erai "enciclopedia ambulanta a clasei", "tocilara" si desigur, si motivul de glume in cercul meu de preteni de atunci. Dar serios acum, nici eu nu-ti eram mai simpatica tie. Noi eram, aparent, polii opusi ai clasei. Tu linistita, mereu politicoasa si atenta la ore, iar eu putin razvratita si irascibila si poate uneori si putin obraznica. Pot doua persoane total opuse sa devina cele mai bune prietene?  Daca m-ar fi intrebat cineva  asta atunci as fi zis clar ca nu. Dar acum, uitandu-ma la noi doua, stiu cert ca da. Daca ne mai ceratam? Da, zilnic, din orice. Daca te iubesc? Neah...nu o sa-ti spun asta. O sa-ti spun doar ca oricat de nesuferita as fi, oricat de mult te-as bate la cap, oricat de mult ti s-ar parea ca te ignor sau ca fac orice sa te enervez....am sa continui sa fac asta. O sa fiu nesuferita, o sa te enervez, o sa ma cert cu tine. O fac din principiu. Dar draga mea, cand o sa simti ca nu mai poti si ca cedezi, cand o sa stiu ca te doare ceva, chiar daca nu imi spui nimic, am sa ma opresc din rautati si glume proaste. Am sa ma opresc din a fi nesuferita si am sa tac. Am sa tac si am sa te privesc in ochi, iar apoi am sa te strang tare in brate fara sa-ti spun nimic. Dupa iti voi spune ca esti bleaga si ma voi inchide in camera mea. Vei simti din nou ca te ignor si ca nu-mi pasa, asta in timp ce eu voi sta si ma voi gandii la ce pacoste esti. Ma voi gandii la ce simti, la cum sa te ajut si ma voi mai gandii si la faptul ca ma doare odata cu tine. Dar nu iti voi spune nimic, pentru ca eu nu ar trebuii sa stiu ca iti este greu, iar tu nu ar trebuii sa stii ca imi pasa. Tot din principiu, nu?!
     Copil bleg! Nu stiu cum de a fost posibil sa ajung sa tin atat la tine si cum de a fost posibil sa ne impreietenim, de fapt. Cred doar ca....niciuna dintre noi nu era ceea ce parea. Tu, cu siguranta, nu esti un geniu, si da, este un complimen; iar eu, cu siguranta, nu sunt un copil batut in cap. Nu stiu cat de multe lucruri avem in comun, nu stiu cum de s-a intamplat ca viata sa ne ofere un drum comun, dar asa stau lucrurile. Stiu doar ca viata a facut ca eu si "tocilara clasei" sa ne imprietenim, sa ramanem prietene, sa avem acelasi vis, sa plecam impreuna spre o aventura ciudata numita "viata de student in Bucuresti", sa stam impreuna si sa ne mancam una alteia zilele. Esti o pacoste, esti o adevarata pacoste! Suntem atat de diferite. Gandim diferit, ne comportam diferit, ne bucuram diferit de lucruri, mancam diferit. Toul e diferit. Te-am alergat prin casa cu un castravete murat, am tipat la tine sa nu mai faci glume proaste si sa nu-mi mai pui clipuri cretine cu oameni nebuni, te-am certat din orice  motiv am gasit  sa o fac, ti-am tot zis sa fii mai serioasa si sa nu te mai prostesti ca un copil tembel, ti-am zis ca rasul tau e dubios si ca me sperie , si chiar asa e, rasul tau chiar e dubios si chiar ma sperie. Dar stii ceva? Mi-ar lispi. Mi-ar lipsi toate lucrurile astea. Rasul tau tembel, glumele tale proaste, imaturitatea ta si, desigur, toate celalalte lucruri minunate pe care le faci si despre care nu voi vorbi pentru ca nu vreau sa-ti fac reclama. Mi-ai lipsi!
     Ideea e ca nu stiu cum a fost posibil ca dintre toti oamenii de pe pamant sa ma imprietenesc cu tine, chiar nu am nici cea mai vaga idee, dar cred ca viata are planurile ei cu noi. Totul se intampla cu un motiv. Si cred ca mai e ceva. Cred ca fiecare dintre noi a reusit sa vada, in cele din urma,in cealalalta acel ceva pe care nu il aratam lumii. Eu iti citesc tristetea din spatele zambetului, iar tu imi citesti slabiciunea din spatele puterii. ( Asta ma duce cu gandul la piatra pe care mi-ai facut-o cadou. PS: cel mai tare cadou ever).  Si...am zis ca nu voi recunoaste, dar....te iubesc, tocilara ciudata ce esti!
    

sâmbătă, 4 iunie 2016

Acasa e acasa!

      "Acasa" e un cuvant extrem de important pentru mine si asta pentru ca de fiecare data cand pronunt cuvantul acesta  in minte mi se desclanseaza o gramada de imagini cu orasul meu frumos, cu locul in care m-am nascut, in care am crescut....locul in care am invatat sa iubesc. Am invatat sa iubesc rasaritul soarelui, am invatat sa iubesc natura, animelele si am invatat sa iubesc oamenii! De fiecare data cand  pronunt cuvantul "acasa"simt o emotie puternica pe care nu cred ca as putea sa o compar cu nicio alta emotie. Acasa e acasa!


Image result for i love craiova


                Gradina Botanica

















                                                                                               












             Parcul Nicolae Romanescu
















































 

                Centru





























 


               Centrul Vechi                                                                                                                                            



                    























               PS: Multumesc Andreea, Clau si Teo pentru ajutorul cu pozele! :D